Zien ze er niet schattig uit, deze pompoenbootjes van Rens Kroes? Heerlijk op een gure herfstavond, maar ook in het najaarszonnetje smaken ze goddelijk!
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook intussen de rijst al dente.
2 Vet de pompoenhelften in met kokosolie en rooster ze in 40 minuten zacht in de oven.
3 Smeer de vis in met kokosolie, het kerriepoeder plus zout en peper.
4 Bak de ui en knoflook in wat kokosolie. Voeg de vis toe, bak 3 minuten mee en voeg dan de rest van de ingrediënten (behalve de peterselie) toe. Roerbak het geheel nog 3 minuten op middelhoog vuur.
5 Haal de pompoenhelften uit de oven. Lepel het vruchtvlees eruit, tot een rand van 1 cm, en meng het met het vismengsel en de rijst in een kom. Serveer in de pompoenhelften en bestrooi met peterselie.
Dit is een recept van Rens Kroes. Meer recepten van Rens Kroes? Bestel nu één van haar boeken, zoals Powerfood (€19,99, Uitgeverij Spectrum) of On the Go (€14,99, Uitgeverij Spectrum).
Meer informatie over Rens Kroes? Ga naar haar website, of volg haar op Instagram, Facebook en YouTube.
[Credits: tekst Rens Kroes, recepten: Marieke Verdenius en fotografie Mitchell van Voorbergen]
4 personen
• 75 g volkoren basmatirijst
• 2 kleine flespompoenen, gehalveerd, pitten verwijderd
• kokosolie, gesmolten
• 2 kabeljauwfilets (à 250 g)
• 1 tl kerriepoeder
• 1 grote (rode) ui, fijngesneden
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 1 kleine courgette, fijngesneden
• 1 gele paprika, fijngesneden
• ½ rode peper, fijngehakt
• ½ tl komijnpoeder
• ½ tl kurkuma
• 1 tl korianderpoeder
• 1 el tamari (glutenvrije sojasaus)
• handvol bladpeterselie, voor erbij