Pompoen-pecan burger

Pompoen-pecan burger

Pompoen en noten. Een topcombinatie. In deze burger zitten pecannoten, amandelen en hazelnoten. Een stevige, eiwitrijke burger waar je het een flinke work-out op kunt volhouden!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de pompoen 25 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.

2. Doe de helft van de noten in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de pompoen toe en meng goed. Doe het mengsel in de kom.

3. Hak de andere helft van de noten grof en voeg toe aan de kom met de kurkuma, het paprikapoeder, korianderzaad en de peterselie. Breng op smaak met zout en peper.

4. Maak met je handen 4 gelijke ballen van het deeg en maak deze plat door met je platte hand zacht op het deeg te duwen tot je een mooie burger hebt. Leg de burgers vervolgens op een plank.

5. Verhit wat olie in de koekenpan en bak de burgers in 8 minuten goudbruin en een beetje krokant. Draai de burgers halverwege de baktijd een keer om zodat beide kanten lekker bruin worden.

  • 375 g pompoen, in blokjes
  • 90 g pecannoten
  • 30 g amandelen
  • 30 g hazelnoten
  • 4 el kurkuma
  • 3 el paprikapoeder
  • 1 el gemalen korianderzaad
  • 3 el gedroogde peterselie
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine