Pompoen met burrata en pesto

Pompoen met burrata en pesto

Leonie ter Veld: “Normaal maak ik dit gerecht in de oven, maar op de barbecue krijgt de pomoen nét even een toffere smaak.”

Bereiding



1. Steek de barbecue aan en breng hem naar een temperatuur van 200C. Leg het hitteschild en het gietijzeren rooster alvast in de barbecue, zodat die lekker heet kan worden.

2. Snijd de pompoen (met schil) in 8 stukken en verwijder de pittenzooi aan de binnenkant. Besprenkel de pompoenparten met olijfolie en strooi er lekker wat cayennepeper over. Cayennepeper is heel pittig, dus gebruik zo veel als je zelf aankan.

3. Leg de pompoenparten op het gietijzeren rooster en barbecue ze in een minuut of 30 gaar. Keer ze halverwege even om, zodat er aan beide kanten grillstreepjes ontstaan.

4. Maak in de tussentijd de pestodressing door de basilicum en pijnboompitten fijn te hakken en dit te mengen met olijfolie en citroensap. Gebruik hier eventueel een hakmolen voor.

5. Serveer de gegrilde pompoenparten op een schaal en verdeel er lekker wat burrata en pestodressing overheen. Top af met peper en zout en opscheppen maar!
 

Dit recept is afkomstig uit Gruwelijk Grillen van Leonie ter Veld & Jan Schulte. Hier bestel je ‘m.
 

 Voor 4 personen. Bereidingstijd 1 uur.

  • 2 Hokkaido pompoenen 
  • 1 bol burrata 
  • 1 el pijnboompitten
  • beetje cayennepeper
  • olijfolie 




Voor de dressing:

  • 30 gr verse basilicum
  • 50 ml olijfolie
  • 1 el pijnboompitten
  • snuf zout – peper


Tools 

  • hitteschild 
  • gietijzeren rooster 
  • ook handig: een hakmolen 
  • houtskool voor lang bbq’en


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine