Pompoen-laksa met garnalen

Pompoen-laksa met garnalen

Dol op pittig? Dan ga je van deze pompoen-laksa blij worden, zeker als je er nog een extra lepeltje sambal bij serveert. Wil je hem toch iets milder, dan kun je wat extra kokosmelk toevoegen naar smaak en de chilipeper weglaten. Ga ook gerust zelf experimenteren en leer zo hoe je zoet, zout, pittig en zuur in evenwicht brengt. Als je die balans eenmaal in de vingers hebt, wordt een bord met simpele, verse ingrediënten al snel iets speciaals.

Bereiding

1. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren tot de gewenste gaarheid (bijvoorbeeld 6 minuten voor halfzacht). Haal de eieren uit de pan en leg ze tot gebruik in een kom met koud water.

2. Verwijder de schil, pitten en zaadlijsten van de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1,5 centimeter. Doe de pompoen samen met de Prima Taste Laksa Pasta in een pan en schep om. Schenk de kokosmelk en 350 milliliter water erbij en breng langzaam aan de kook. Laat de laksa op laag vuur 10-12 minuten zachtjes pruttelen, tot de pompoen bijna gaar is.

3. Voeg de garnalen toe en gaar ze in 2-3 minuten.

4. Kook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Laat ze in een vergiet uitlekken.

5. Pel de rode ui en snijd hem in dunne ringen. Verwijder eventueel de zaadjes en zaadlijsten uit de chilipeper en snijd hem in dunne ringetjes.

6. Verdeel de laksa over vier diepe kommen, gevolgd door de noedels. Pel de eieren, halveer ze en leg in elk bord twee helften. Garneer met de spinazie, ui en chilipeper. Houd je van extra pittig? Serveer dan de chili-sambal erbij. Breng de pompoen-laksa eventueel op smaak met wat zout.

TIP

Deze pompoen-laksa is flink pittig, zeker als je er aan het einde nog een lepeltje sambal bij serveert. Wil je hem toch iets milder, dan kun je wat extra kokosmelk toevoegen naar smaak en de chilipeper weglaten.

Prima Taste Laksa Pasta – deze authentieke laksa-pasta uit Singapore wordt gemaakt van verse kruiden en specerijen, met als resultaat een robuuste smakenmix. Ook fijn: er zijn geen conserveermiddelen, smaak- of kleurstoffen toegevoegd. Lekker met laksa-noedels, rijstnoedels of in een roerbakgerecht met rijst.

Voor 4 personen | 35 minuten

    • 4 eieren, middelgroot
    • ½ biologische pompoen (à 400 g)
    • 1 pakje Prima Taste Laksa Pasta
    • 250 ml Mae Ploy kokosmelk
    • 300 g grote garnalen, rauw, gepeld
    • 300 g rijstnoedels (3 mm)
    • ½ rode ui, middelgroot
    • 1 rode chilipeper
    • 50 g jonge bladspinazie
    • Prima Taste Sambal Chilli, naar smaak (optioneel)
    • zout

 

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine