We hebben een heel makkelijk recept voor gevulde pompoen, mét worst. En dat laatste is niet zo gek als je weet dat we dit recept van worstenmaker Samuel Levie kregen. Het is slim om een biologische pompoen te kopen, want die is onbespoten en hoef je niet te schillen. Dat scheelt een hoop werk!
1. Snijd de pompoen aan de bovenkant voorzichtig open. Verwijder met een lepel de zaden.
2. Snijd de bleekselderij, wortel, rode ui en venkel in kleine blokjes en doe alles in een kom. Ontdoe ondertussen de worsten van hun vel, verkruimel het pepertje en snijd het brood in kleine blokjes. Breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed tot een samenhangend geheel.
3. Verwarm de oven op 180ºC. Vul de pompoen met het worstmengsel en grill hem vervolgens 40 minuten in de oven. Als je een mesje in het zachte pompoenvlees kunt steken en de vulling stevig is, is hij gaar. Serveer de pompoen in zijn geheel met een frisse salade erbij.
Credits: recepten Samuel Levie – fotografie Saskia van Osnabrugge
4 personen