- Schil de aardappels en kook ze in 15 à 20 minuten in water met wat zout gaar.
- Verwarm de oven voor tot 200 °C.
- Pureer de aardappels en voeg de gezouten roomboter toe.
- Meng de eidooiers door de puree.
- Breng op smaak met versgemalen peper en nootmuskaat.
- Doe de puree in een spuitzak met een kartelspuitmondje (13 mm).
- Spuit rozetjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in circa 15 minuten goudbruin.
TIP Je kunt de pommes duchesse ook van tevoren klaarmaken door ze iets korter te bakken en daarna in te vriezen. Daarna hoef je ze alleen nog maar 10 à 15 minuten bevroren op te warmen in een voorverwarmde van 200 °C.
Credits foto: Renee Frinking
Voor 6-8 personen
- 500 g kruimige aardappels
- 50 g gezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 4 biologische eidooiers
- versgemalen peper
- nootmuskaat