Een heerlijke romige herfstpolenta. Serveer met een gebakken biefstukje en jus.
1 Kook de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Veeg intussen paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
2 Smelt 1 el boter en een scheut olijfolie in een pan. Voeg de knoflook toe en bak ze even. Voeg de paddenstoelen toe. Roerbak ze zacht en bruin.
3 Draai het vuur uit en voeg gehakte blaadjes platte peterselie en een kneep citroensap toe.
4 Roer 1 el boter en een handvol geraspte harde kaas door de polenta, schep op borden. Verdeel de paddenstoelen erover en bestrooi met extra peterselie.
4 personen
– 250 g polenta
– 300 g gemengde paddenstoelen
– 1 el boter (plus 1 extra)
– scheut olijfolie
– 2 gehakte tenen knoflook
– gehakte blaadjes platte peterselie (plus extra voor garnering)
– een kneep citroensap
– handvol geraspte harde kaas