Koenier en jeruk purut cheesecake

Koenier en jeruk purut cheesecake

Level up! Met de verfrissende citrustonen van jeruk purut (kaffir-limoen) tilt deze cheesecake dit klassieke dessert naar een hoger level. De romige textuur en verrassende combinatie maken het een feestje voor je smaakpapillen, perfect om indruk te maken op vrienden of om jezelf te verwennen.

Bereiding

  1. Verwarm in een steelpan de slagroom, een snufje zout en de pandanbladeren. Haal de pan van het vuur en laat de pandansmaak 30 minuten intrekken.
  2. Vet de springvorm in met bakspray en bekleed de bodem met bakpapier.
  3. Doe de biscuits met de geraspte kokos en een snufje zout in de kom van een keukenmachine en maal fijn. Schenk de kruimels in een andere kom. Maal de pinda’s klein (maar niet fijn) in de keukenmachine en voeg ze toe aan de koek-kokoskruimels. Schenk de gesmolten boter erbij en mix goed. Schep de koekkruimels op de bodem van de bakvorm en duw stevig aan (de zijkant hoef je niet met koekkruimels te bedekken). Laat de bodem 30 minuten in de koelkast uitharden.
  4. Verwarm de oven voor tot 150 °C elektrisch.
  5. Meng in een kom de suiker met de patentbloem, kaffirlimoenblaadjes en het koenierpoeder.
  6. Meng de roomkaas met de crème fraîche, vanille, het suikermengsel en de eieren in de schone kom van een keukenmachine. Knijp de pandanbladeren uit boven de kom met slagroom en schenk de slagroom in de kom van de keukenmachine. Maal het roomkaasmengsel glad. Haal de bakvorm uit de koelkast en vul het met het roomkaasmengsel.
  7. Bak de cheesecake in het midden van de oven ongeveer 60 minuten, tot de cake net gaar is (de vulling wiebelt nog een beetje). Draai de oven uit en laat de cake volledig afkoelen in de oven met de deur op een kier. Zet de cake daarna voor minimaal 8 uur in de koelkast voordat je hem serveert.

8-12 porties | 60 minuten ( 25 minuten bereidingstijd + koeltijd)

  • 150 g slagroom snufje zout
  • 3 pandanbladeren, geknipt bakspray
  • 115 g Digestive biscuits, naturel 75 g San Francisco biscuits
  • 1½ el geraspte kokos
  • 35 g ongezouten, geroosterde pinda’s
  • 150 g ongezouten roomboter, gesmolten
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 1 el patentbloem
  • 7 kaffirlimoenblaadjes, steeltjes verwijderd, zeer fijngesneden
  • ½ tl koenierpoeder
  • 500 g roomkaas (MonChou), op kamertemperatuur
  • 125 g crème fraîche, op kamertemperatuur
  • 1 vanillestokje (alleen het merg) of 2 tl vanille-aroma
  • 3 eieren (M)

Benodigdheden

  • bakvorm Ø 20–22 cm

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Stem op jouw favoriet