Oh, pizzá, wat ben je mooi! En niet alleen dat, je bent ook nog eens om je vingers bij af te likken. We kozen om je te beleggen met allerlei lekkers, maar we hoorde dat je ook van variatie houdt. Dat idee bewaren we voor de volgende keer, goed?!
1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
2. Doe de wakame en dulse in aparte kommen met kokend water en laat ze 10 minuten wellen. Laat ze vervolgens 5 minuten uitlekken in een vergiet.
3. Maak eerst de tomatensaus. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de gepelde tomaten en het basilicum toe en breng op smaak met de rodewijnazijn, zout en peper. Laat de saus 15 minuten zachtjes sudderen en daarna afkoelen.
4. Bestrijk elke pizzabodem met een laag tomatensaus. Verdeel daarna de wieren over de bodem. Beleg de pizza vervolgens met de tomaatjes, paprika, kipfilet en geitenkaas. Bak de pizza 15 minuten in de oven.
5.Strooi wat blaadjes verse basilicum over de pizza en serveer.
TIP: mocht je tomatensaus overhebben, gooi die dan niet weg maar vries in. Je kunt deze maanden bewaren.
Dit recept komt uit het kookboek Koken met Zeewier.
Voor 2 personen, bereidingstijd 35 minuten: