Op deze heerlijke en schaamteloos volgepropte pizza/hartige taart ben ik waarschijnlijk het trotst. Het is meteen een kans om nigellazaad of zwarte komijn te gebruiken; sinds kort is dit een van mijn lievelingsspecerijen (en dan niet alleen omdat het dezelfde naam heeft als mijn favoriete kookboekenschrijver) omdat het zo ontzettend lekker is met tomaten en bladerdeeg.
1. Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Doe het gehakt, ½ theelepel zout (als je dit gebruikt), de sjalot en de helft van het nigella keukenmachine en meng goed. (Eventueel kun je ook de sjalot fijnhakken en alles in een kom mengen.)
2. Maak van het gehakt ongeveer 18 gehakt balletjes van het formaat van een walnoot. Of vraag kleine helpende handjes om dit voor je te doen. Het is gemakkelijker met vochtige handen, dus houd een kom water bij de hand.
3. Rol het bladerdeeg uit en leg het in een braadslede of op een grote bakplaat. Laat het bakpapier uit de verpakking eronder liggen. Meng de tomaten uit blik met de knoflook, de rest van het nigellazaad en nog ½ theelepel zout (als je dit gebruikt). Smeer dit mengsel uit over het bladerdeeg en laat aan de zijkanten 1,5 centimeter vrij.
4. Verdeel de gehaktballetjes over de bodem en leg de tomaten en de broccoli eromheen. Verspreid de mozzarella en zet 25-30 minuten in de oven, tot de randen goudbruin en knapperig zijn en de gehaktballetjes gaar. Strooi het basilicum eroverheen en dien heet op.
Opmerking: geen paniek als je tijdens het maken van de pizza denkt dat de groenten en mozzarella nooit gaan passen, alles krimpt in de oven.
Speciaal voor jou hebben we een compleet weekmenu van De snelle bakplaat gemaakt. Deze kan je hier downloaden: