Soep met banaan: het klinkt wellicht een beetje gek, maar het geeft de pittige pompoen net die zoete kick die het nodig heeft!
1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Doe de stukjes pompoen en zoete aardappel in een braadslee, samen met de uien en gember. Sprenkel er olijfolie en wat citroensap over. Verkruimel de gedroogde chilipeper erboven, voeg zout en peper toe en schep alles goed door elkaar.
2 Rooster de stukjes pompoen en zoete aardappel 1 uur, of tot ze gaar zijn. Pel de bananen en voeg ze 20 min. voor het eind van de baktijd toe.
3 Verhit 1 el olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de kerrieblaadjes, mosterdzaadjes en koriandersteeltjes toe. Leg het deksel op de pan en bak ze 30 seconden of tot de mosterdzaadjes beginnen te springen.
4 Neem de pan van het vuur en roer de geroosterde groenten en bananen er grondig door. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep 15 minuten sudderen.
5 Laat de soep even afkoelen, en pureer hem dan glad met een staafmixer. Verdeel de soep over kommen. Strooi er het kokosschaafsel over, plus de korianderblaadjes en extra kerrieblaadjes. Geef er warm pitabrood bij.
Per portie 189 kcal, 2,7 g vet (0,5 g verzadigd), 3,9 g eiwit, 34,6 g koolhydraten, 19,7 g suiker