Pittige pastinaaklinzensoep

Pittige pastinaaklinzensoep

Bereiding

Deze pastinaaksoep is een vullende maaltijd door de linzen en gekookte ham. Serveer met een simpele salade en klaar is kees!

1 Begin met de varkenskluif, als je die gebruikt. Giet hem af en doe hem in een pan met koud water waarin hij onderstaat. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat   1½-2 uur zachtjes koken. Giet de kluif af en zet hem apart.

2 Giet voor de chiliolie de arachideolie in een pan en zet op laag vuur. Voeg de chilipeper en knoflook toe en verwarm 5 minuten. Zorg dat de knoflook niet verkleurt. Laat het mengsel trekken terwijl je de soep maakt. (Je kunt de olie eventueel voor gebruik zeven).

3 Verhit voor de soep een scheut olie in een grote pan en fruit de ui 5 minuten. Voeg de pastinaak, currypasta en gember toe en bak ze 5 minuten mee.

4 Kook de linzen samen met de bouillon of het water en de varkenskluif. Laat het geheel 30 minuten zachtjes koken, tot de linzen helemaal zacht zijn.

5 Verwijder het bot uit het vlees en doe het weg. Maal de soep glad. Doe het overgebleven vlees terug in de pan en laat alles heet worden.

6 Serveer de soep met een schep yoghurt, munt en chiliolie.


Per portie 613 kcal, 27,8 g vet (6,2 g verzadigd), 41,1 g eiwit, 52,5 g koolhydraten, 10,3 g suiker

Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!

4-6 personen

• 1 kleine gerookte varkenskluif, enkele uren tot een nacht geweekt in koud water

• olijfolie

• 1 ui, grof gesnipperd

• 400 g pastinaak, schoon geboend, in stukken

• 2 el rogan josh-currypasta (verkrijgbaar bij de toko of AH)

• 3 cm gemberwortel, geschild en gehakt

• 250 g rode linzen

• 1,6 l groentebouillon of water

• vetvrije Griekse yoghurt

• 1 el muntblaadjes, in fijne reepjes



Chiliolie

• 3 el arachideolie

• 2 rode chilipepers, in dunne ringetjes

• 1 teen knoflook, in dunne plakjes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine