Pittige okra tamarindesaus

Pittige okra tamarindesaus

Deze okra curry is een smaakvolle en aromatische schotel die perfect is voor een doordeweekse maaltijd of een speciaal diner. De combinatie van verse okra, geroosterde specerijen en een rijke tamarindesaus zorgt voor een explosie van smaken die je smaakpapillen zullen verrassen. Serveer deze curry met gestoomde rijst voor een complete en bevredigende maaltijd. Dit recept is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook een geweldige manier om de veelzijdigheid van okra te ontdekken. Geniet van deze heerlijke en gezonde curry met je familie en vrienden!

Bereiding

1. Was de okra onder koud stromend water en laat uitlekken. Verwijder de uiteinden van de okra en snijd de okra in stukken van 1 à 1½ centimeter dik. Zet opzij.

2. Verhit 2 eetlepels sesam- of kokosolie in een wok op hoog vuur. Voeg de okra en 1 theelepel zout toe en bak al omscheppend 10 minuten. Neem uit de pan en zet opzij.

3. Rooster in een droge koekenpan op middelhoog vuur de kokos, zwarte peperkorrels, het komijnzaad, korianderzaad en het fenegriekzaad 5 minuten. Pureer de kokos en de specerijen met 120 milliliter water tot een gladde pasta.

4. Verhit de resterende 2 eetlepels sesam- of kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit het mosterdzaad, de kerrieblaadjes en de gedroogde chilipeper 2 minuten.

5. Voeg de ui en de tomaten toe en bak 5 minuten. Voeg het kurkumapoeder, chilipoeder, de chutney en de resterende theelepel zout toe en bak 2 minuten.

6. Voeg dan de okra, tamarindepasta, jaggery of palmsuiker en 200 milliliter kokend water toe en breng het geheel tegen de kook aan. Zet het vuur laag en stoof de okra met de deksel op de pan in 5 minuten verder gaar.

7. Breng eventueel op smaak met wat extra zout en serveer warm. Lekker met rijst.

2 porties | 20 minuten

  • 500 g okra
  • 4 el sesam- of kokosolie
  • 2 tl zout + extra
  • 40 g geraspte verse kokos (diepvries), ontdooid
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • ¼ tl fenegriekzaad
  • ½ tl zwart mosterdzaad
  • 10 kerrieblaadjes (vers of uit de diepvries)
  • 2 gedroogde chilipepers, in stukken
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 tl gunpowder-chutney
  • ½ el tamarindepasta (pot)
  • 2 el jaggery of palm-suiker, fijngehakt

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine