1 Schil de aardappels, kook ze in 20 minuten gaar en giet ze af.
2 Was en snijd de paksoi in reepjes. Halveer de peper in de lengte en verwijder zaadlijsten en zaadjes. Snijd in dunne reepjes, snijd de lente-ui in ringetjes en hak de pinda’s grof.
3 Breng de sojakookroom met de boter tegen de kook aan. Giet het bij de aardappels en stamp ze grof. Schep de paksoi erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
4 Bak de tofureepjes goudbruin en krokant in de vloeibare margarine en bak de peper en lente-ui mee. Schep de reepjes over de stamppot en bestrooi met pinda’s en koriander. Besprenkel met sojasaus.
4 personen
• 1,2 kg kruimige aardappels
• 2 kroppen paksoi
• 1 rode peper
• 2 lente-uitjes
• 1 handje ongezouten pinda’s
• ca. 150 ml sojakookroom
• 1 el roomboter
• peper en zout
• pakje tofureepjes, licht gekruid
• scheutje vloeibare margarine
• 1 bosje koriander
• 4 el lichte sojasaus