Gezond en lekker is makkelijker dan je denkt met deze falafel op basis van volkorenmeel. De hartige auberginefalafel gaat perfedt samen met de frisse en kruidige yoghurtsaus, een ideale maaltijd voor een warme zomeravond!
1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Doe de aubergine in een kom, strooi er wat zeezout plus de komijn over, bedruppel met wat olijfolie en meng goed. Zet een koekenpan op middelhoog vuur, bak de aubergine in 10 minuten zacht en doe de stukjes over in een kom.
2. Doe de zonnebloempitten en kikkererwten in een keukenmachine, en mix tot een grof mengsel. Schep het in de kom met de aubergine, en voeg de harissa, het meel, de helft van de munt, de rasp en het sap van een halve citroen plus wat zeezout toe. Meng goed met je handen.
3. Maak met natte handen 12 balletjes van het mengsel en druk ze een beetje plat. Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de falafel in 6 minuten krokant en goudbruin ‒ keer ze na 3 minuten om. Bak ze nog 5 minuten in de oven voor een extra krokant korstje.
4. Meng voor de saus de tahinmet de yoghurt, de rest vande munt en het citroensap.
5. Serveer de falafel in warme pitabroodjes met wat rucola plus de paprikareepjes en geef de yoghurtsaus erbij.
PER PORTIE 277 kcal, 14,7 g vet (2,5 g verzadigd), 12 g eiwit, 25,2 g koolhydraten, 4,2 g suikers
Voor meer falafel recepten klik hier.