Pistache Latte op de voorjaars -paas tafel

Pistache Latte op de voorjaars -paas tafel

Vrolijke lentedagen vragen om een bijpassende koffie. De Pistache Latte is de perfecte keuze om kleur en smaak toe te voegen aan je dag. Deze heerlijke koffie combineert de subtiele nootachtige smaak van pistache met een vleugje kaneel en een toef slagroom. Of je het nu drinkt bij het ontbijt, in de lentezon of als zoete afsluiter na het diner – deze latte is altijd een feestje. Serveer op een gezellig gedekte voorjaars-Paas tafel en geniet van het ultieme lentegevoel!

Bereiding

  1. Verdeel op de bodem van elk glas ½ van de pistachecrème of -pasta.
  2. Meng de koffie met de kaneel. Giet de koffie voorzichtig op de pistachelaag. Dit gaat het makkelijkste als je een lepel met de bolle kant naar boven in het glas houdt en via de lepel de koffie erin schenkt.
  3. Verwarm de melk in de melkschuimer en schenk voorzichtig over de koffie
  4. Klop de slagroom samen met de suiker met de (hand)mixer lobbig. Verdeel een toef slagroom over de koffie.
  5. Hak of breek de bastogne koekjes in kleine brokken en verdeel de samen met de pistachenootjes over de slagroom.

Over Café Intención:

Café Intención is de Fairtrade en biologische koffie in het gele pak met de vriendelijk lachende koffieboer en is verkrijgbaar als filter- en bonenkoffie. De koffie is duurzaam en de heerlijke smaak zit hem in de liefde die in de bonen zijn gestopt. In de “Aromatico”-smaak zit een mix van arabicabonen uit Peru en Honduras. De bonen uit Peru hebben een kruidig aroma en een vleugje chocolade en de bonen uit Honduras zijn bloemig en nootachtig. In de Fuerte-filterkoffie en Intensivo-bonenkoffie van Café Intención zitten naast arabicabonen ook robustabonen uit Azië voor een lekker pittige melange. Wil je meer weten over de Café Intención? Klik hier. 

Meer fijne koffierecepten? Kijk snel hier.

  • 4 el pistachecrème of -pasta
  • 400 ml koffie van Café Intención Crema Aromatico bonen
  • 100 ml melk
  • 2 tl kaneel
  • 100 ml slagroom
  • 1 el suiker
  • 1 tl ongezouten pistachenoten
  • 25 gr bastogne koekjes

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine