Pindasoep? Ja, pindasoep! Met van allerlei lekkers daarbij: kipreepjes, bananenballetjes, zoutvlees, tomatenblokjes… Het kan niet op. Soep met pinda’s wordt veel gemaakt in de Indonesische en Afrikaanse keuken, maar we zien hem ook steeds meer in het ‘Hollandse’ kookrepertoire verschijnen. Gaat dat proeven lieve mensen, want het is ver-ruk-ke-lijk!
1. Breng het zoutvlees in een pan met ruim water aan de kook en laat het ongeveer 1 uur zachtjes koken. Giet het af, laat afkoelen en snijd het vlees in kleine stukjes.
2. Breng de ki kippenbouillon met de pimentkorrels, laurierblaadjes en kokosmelk tegen de kook aan en laat ongeveer 30 minuten pruttelen.
3. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Verdeel intussen de kippendijen over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de kip met zout en peper en rooster ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en snijd in reepjes.
4. Meng de pindakaas met een paar lepels bouillon en roer het geheel door de bouillon. Blijf roeren tot de pindakaas volledig is opgelost. Laat ongeveer 10 minuten pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
5. Kook de bananen in de schil in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar. Pel ze en prak het vruchtvlees met behulp van een vork fijn. Draai er ballen ter grootte van een golfbal van.
6. Verdeel de pindasoep, kipreepjes, bananenballetjes, het zoutvlees en de tomatenblokjes over de kommen en garneer met wat selderij.