Zowel de Zuid-Amerikaanse, de Afrikaanse als de Indonesische keuken kennen diverse pindasoepvariaties. Mijn favoriete versie is de Surinaams-Creoolse. Er gaat bijna een pot pindakaas in: zeer machtig maar heerlijk! Ik maak deze soep vaak voor speciale gelegenheden.
1. Verwarm de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten, voeg dan de knoflook, gember en madame-jeanette toe en bak omscheppend 1 minuut mee.
2. Voeg de andere ingrediënten behalve de pindakaas toe. Roer goed door en breng aan de kook. Laat 30 minuten zachtjes koken zonder deksel op de pan.
3. Roer dan de pindakaas zorgvuldig door de soep en breng op smaak met zout en peper.
4. Verwijder de pimentkorrels en de laurierblaadjes.
5. Garneer met wat selderijblad of koriander, pinda’s en chilipeper.
Tips
Voor 5-6 personen
Bereidingstijd 45 minuten
Lekker met