Jason: ‘Voor die echt brakke momenten heb ik altijd een voorraad instant noodles in huis. Maar soms wil ik iets wat meer voelt als een gerecht en dan zijn deze pindanoedels perfect. Ze zijn comforting, vullend en klaar in een handomdraai!’
1. Week de rijstnoedels in kokend water tot ze zacht zijn. Giet ze af, was ze met wat koud water en meng de sesamolie erdoor, zodat ze niet gaan plakken.
2. Verhit ondertussen 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de vegan kipstukjes goudbruin. Zet tot gebruik apart.
3. Verlaag het vuur naar middellaag en verhit de resterende eetlepel zonnebloemolie. Voeg de knoflook, gember en chilipeper of madamejeanette (als je die gebruikt) toe en bak ze al omscheppend circa 1 minuut.
4. Voeg dan de pindakaas, sojasaus, rietsuiker, sambal en het water toe en laat alles circa 6 minuten inkoken.
5. Meng de rijstnoedels in een kom met zoveel saus als je maar wilt. Garneer met de sugarsnaps, komkommer, gebakken uitjes, koriander en een partje limoen.