Pikante tomaten met eieren

Pikante tomaten met eieren

Een snel en makkelijk ontbijt, makkelijk voor als je logees hebt!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Leg de tomaten op een bakplaat; snij van de onderkant van elke tomaat een klein plakje af, zodat ze stevig staan.

3. Zet een kleine droge koekenpan op laag vuur, voeg de hoofd- en verwarmende specerijen toe en verwarm 1 minuut.

4. Neem van het vuur en stamp de specerijen tot poeder in een vijzel.

5. Doe de vijzelinhoud over in een kom. Voeg zachte boter, knoflook, gember, koriandersteeltjes en zout naar smaak toe. Meng grondig.

6. Kwast met een bakkwast de binnenzijde van elke tomaat zorgvuldig in met het mengsel uit de kom.

7. Breek een ei in elke tomaat. Breng op smaak met wat zeezout.

8. Zet 8-10 minuten in de oven of, als je van een zachtgekookt ei houdt, 6-7 minuten.

9. Haal uit de oven en garneer met verse koriander en rode chilipeper.

10. Dien op met je favoriete geroosterde brood.

Voorbereidingstijd: 15 minuten; kooktijd: 20 minuten

Voor 4 personen

  • 4 grote vleestomaten, kapjes eraf en uitgehold
  • 4 kleine vrije-uitloopeieren

Hoofdspecerijen

  • 1 theel komijnzaad
  • ½ theel zwarte peperkorrels
  • 1 theel rode chilivlokken

Verwarmende specerijen

  • 1 theel fenegriekblaadjes

Natte ingrediënten

  • 1 eetl zachte ongezouten boter
  • ½ theel knoflookpulp
  • ½ theel gemberpulp
  • 1 eetl verse koriandersteeltjes, fijngehakt

Garnering

  • 1 bosje verse koriander, fijngehakt
  • 1 verse milde rode chilipeper, heel fijn gehakt
  • zeezout naar smaak

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine