Pikante boekweitnoedels

Pikante boekweitnoedels

Boekweitnoedels gezond? Jazeker! Boekweit wordt vooral verbouwd in koude, bergachtige gebieden in noord-China. Dit boekweitgerecht, suan la qiao mian, wordt meestal koud geserveerd, maar smaakt warm ook fantastisch. Aan jou de keus!
 

Bereiding


1. Kook de noedels beetgaar, spoel ze af onder koud water en schud ze droog.

2. Wil je de noedels koud eten, druppel er dan wat olie over en hussel ze met eetstokjes goed door elkaar voordat je ze uitspreidt om ze te laten afkoelen (de olie voorkomt dat ze aan elkaar gaan plakken).

3. Doe de noedels in een diepe kom en voeg alle andere ingrediënten toe, behalve de plakjes chilipeper. Meng alles goed door elkaar, schep het op een schaal en verdeel eventueel de kip en de plakjes chilipeper erover.

Credits Recepten Fuchsia Dunlop

Snack voor 2 personen of onderdeel van een rijsttafel voor 4–6 personen

  • 60 g gedroogde boekweitnoedels (Zie tip)
  •  wat slaolie
  • 1 el sojasaus
  • 2 el chinkiang-azijn
  •  ½ tl witte basterdsuiker
  • 4 el chili-olie
  •  1–2 tl fijngehakte knoflook, of naar smaak
  •  3 el fijngesneden lente-uigroen
  •  wat koude gebraden kip, in stukjes gescheurd (optioneel) 
  •  2 tl fijngesneden rode chilipeper, plus wat plakjes extra


Tip: boekweitnoedels kopen? Dat doe je bij de grotere supermarkten, zoals de AH of Jumbo, maar ook in toko zul je ze vinden.

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek