Pijlinktvisrecepten zijn er dan misschien niet in overvloed, maar heb je een lekkere te pakken – zoals dit recept voor inktvis – dan ga je hem beslist vaker eten. Deze zomerse salade is fris, zuur en pittig tegelijk. Je hapt hem zo weg bij een koud glas witbier in een zomers zonnetje. Wil je pijlinktvis kopen, ga dan naar de visboer. Hij zal het misschien niet standaard in de vitrine hebben liggen, maar op bestelling is vaak meer mogelijk dan je denkt.
1. Maak de inktvis schoon (of vraag je visboer het te doen) en snijd hem in ringen. Bak de ringen al roerend in zonnebloemolie in een hete pan voor ongeveer 2 minuten of tot hij gaar is.
2. Maak de dressing. Meng de rode peper met de munt, een scheutje olie en het sap en rasp van 1 citroen. Breng op smaak met peper en zout.
3. Plaats de gemengde salade op een bord en garneer deze met de parten grapefruit en avocado. Leg de gebakken inktvis op de salade en giet de chili-muntdressing erover.
Credits recepten Bart van Olphen Fotografie David Loftus
Voor 4 personen
Tip Pijlinktvis is verkrijgbaar bij grotere supermarkten of bij de visboer. Als alternatief kun je ook inktvisringen of gamba’s gebruiken.