In totaal heb je voor dit gerecht maar 15 minuten nodig – ideaal toch? Zorg dat je als eerste een waterkoker met water vult en hem aanzet, zodat je na het schoonmaken en insnijden van de coquilles direct aan de slag kunt met het koken van de spaghetti. Dat scheelt tijd en ben je zeker in een kwartiertje klaar!
1. Kerf de sint-jakobsschelpen aan een kant kruislings diep in
2. Giet 2,5 cm kokend water in de wok of grote pan
3. Giet de rest van het water in de andere pan, doe er de spaghetti en een snufje zout bij en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
4. Doe de amandelen met het grootste deel van de blaadjes basilicum in de keukenmachine en knijp er met een knoflookpers de ongepelde teen knoflook boven uit
5. Doe er de extra vierge-olijfolie en het sap van ½ citroen bij, hak alles tot een gladde pesto, voeg naar smaak peper en zout toe en proef of de smaken goed in balans zijn – het moet helder en fris zijn
6. Leg de boontjes naast elkaar op een rij, snijd er de steeltjes af en doe ze bij de spaghetti in de pan
7. Zet een van de stoommanden met de schoongemaakte broccoli in de wok en zet de tweede mand erbovenop
8. Wrijf de vis en de sint-jakobsschelpen in met een snufje peper en zout en leg ze in de tweede mand
9. Sprenkel er 1 eetlepel olijfolie over, rasp er de schil van de citroen boven, knijp er de helft van de citroen boven uit, verkruimel er de Spaanse peper boven, leg de deksel op de
stoommand en laat de vis en de broccoli gaarstomen
10. Giet de pasta en de boontjes af, houd een kopje van het kookvocht apart en doe ze terug in de pan
11. Schep er de pesto uit de keukenmachine bij, hussel alles goed door elkaar en doe er scheutjes van het kookvocht bij tot het fluweelzacht is
12. Knijp er naar smaak citroensap bij en doe de pasta met de broccoli in een serveerkom
13. Strooi er de rest van de blaadjes basilicum over en zet de pasta en de mand met gestoomde vis op tafel
Dit recept komt uit het boek ‘Jamie in 15 minuten’ van Jamie Oliver (€29,99, Kosmos Uitgevers).