Pepesan

Pepesan

Dit recept voor pittige makreel (ofwel een pepesan-recept) is voor vrouwen met pit en mannen van staal – voor echte bikkels, dus! Iets minder rode peper kan natuurlijk ook. Het blijft een heerlijk gerecht. Twijfel je nog of je misschien pepesan kant-en-klaar moet kopen? Een regelrechte afrader, want als je dit recept eenmaal gemaakt en geproefd hebt, dan ben je verkocht en wil je nooit meer anders. Dus, hop-hop, ga aan de slag met dit pepesan-recept. We horen graag of het je heeft gesmaakt!

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Wrijf de makrelen in met de kokosmelk en bestrooi ze met een beetje zout.

2. Verhit een laagje olie in een grote wok en bak de makrelen goudbruin maar niet gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

3. Pureer de uien, knoflook, pepers en kemirinoten tot een fijne pasta in de keukenmachine of vijzel. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de peperpasta erin. Voeg de djeroek poeroet-blaadjes en citroensap toe.

4. Leg de makrelen op stukken alufolie in een braadslee, wrijf ze in met de peperpasta en rooster ze in 20 minuten gaar. Lekker met rijst en goreng-boontjes.

Credits Recepten Danny Jansen
 

4 personen

  • 2 grote verse makrelen, schoongemaakt
  • 100 ml kokosmelk
  • zonnebloemolie
  • 3 grote uien, gesnipperd 
  • 6 tenen knoflook, gesnipperd 
  • 6 rode pepers, in ringen 
  • 4 kemirinoten (zie tip 1)
  • 3 blaadjes djeroek poeroet (kaffir-limoenblad) 
  • sap van ½ citroen


Tip1 De kemirinoot lijkt op een macadamianoot, maar is er niet door te vervangen. Kemirinoten zijn rauw niet eetbaar en bevatten veel vet. Ze zijn te koop bij de toko.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek