Peperonata

Peperonata

Peperonata is een typisch Italiaanse antipasti! Je maakt ‘t met paprika, die je eerst bakt met ui en knoflook. Serveer met knapperig brood of als bijgerecht. bij vlees/vis.

Bereiding



1. Laat de kappertjes in een kom warm water weken. Fruit de uienringen en knoflook 15 min. in de olie, tot ze zacht zijn, maar niet verkleurd.

2. Voeg de paprikarepen toe en bak ze 20–25 minuten mee.

3. Spoel de kappertjes af; roer ze door de paprikareepjes, met het grootste deel van het basilicum.

4. Laat de smaken een paar minuten op elkaar inwerken. Bestrooi het gerecht met de chilivlokken en de rest van het basilicum. 

4 personen

• 2 el gezouten kappertjes

• 2 uien, in ringen

• 4 tenen knoflook, in plakjes

• 4 el olijfolie

• 4 paprika’s, zaadlijsten verwijderd, vruchtvlees in dikke repen

• handvol basilicumblaadjes

• snuf chilivlokken


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine