Penne met pancetta & flespompoen

Penne met pancetta & flespompoen

‘Ik ben dol op alles wat de herst te bieden heeft, zoals pompoenen en wilde paddenstoelen. In dit pastarecept is flespompoen een van de belangrijkste ingrediënten.’ – Gennaro Contaldo

Bereiding

Begin met het voorbereiden van je ingrediënten. Hak de pancetta, sjalotjes en rode peper fijn, en snijd de pompoen in blokjes van 1 cm.

Verhit 4 eetlepels olie in een grote koekenpan op matig hoog vuur, bak de pancetta 1 minuut en roer er dan de sjalotjes, rode pepertjes en rozemarijn door. Laat 2 tot 3 minuten bakken, roer er de pompoen door en giet de hete bouillon in de pan. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen, of tot de blokjes pompoen gaar zijn en de bouillon een beetje ingekookt is.

Kook de penne intussen zeer al dente in een grote pan gezouten kokend water – de pasta gaart nog na in de saus dus kook hem vooral niet te lang. Giet de penne af, houd een kopje van het kookwater apart, en stort ze bij de saus.

Roer voorzichtig, voeg eventueel een scheutje kookwater toe om het lekker smeuïg te maken, en laat nog 2 minuten koken om de penne alle heerlijke smaken te laten absorberen.

Roer er de geraspte parmezaan door tot de saus lekker romig is. Serveer met een snufje zwarte peper uit de molen en wat extra geraspte parmezaan.

Dit recept komt uit ‘Het pastaboek’ van Gennaro Contaldo (€ 9,99, Kosmos Uitgevers). 

Voor 4 personen

  • 60 g pancetta, in plakjes , liefst scharrel of biologisch


  • 3 banaansjalotjes, gepeld


  • ½ verse rode peper


  • 650 g flespompoen, geschild en zonder zaadjes


  • extra vergine olijfolie


  • 2 takjes verse rozemarijn, alleen de naaldjes


  • 600 ml hete biologische groentebouillon


  • 400 g penne


  • zeezout en zwarte peper uit de molen


  • 10 g parmezaan, plus extra voor erbij





  •  


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek