Pastinaak-stamppot met tempé

Pastinaak-stamppot met tempé

Houd jij van zoet? Heb je al ontdekt hoe zoet pastinaakpuree smaakt? Samen met boerenkool en paddenstoelen maak je hiermee een gezonde maar vooral ook heerlijke stamppot. Laat vooral de roomboter in dit recept niet weg vanwege het gezonde boterzuur

Bereiding

1. Meng de ingrediënten voor de marinade, en marineer daarmee eerst de tempé; zet deze apart. Doe dan de pastinaak en daarbovenop de boerenkool in een ruime pan met een dun laagje water. Kook 20 minuten zachtjes met het deksel op de pan.

2. Bak de ui en knoflook glazig. Voeg hier paddenstoelen en zwarte peper aan toe. Bak op hoog vuur.

3. Stamp de pastinaak-boerenkool tot een grove stamppot met roomboter, mosterd en nootmuskaat. Voeg zo nodig wat (plantaardige) melk of room toe en breng op smaak met zout en peper. Schep het paddenstoelenmengsel door de stamppot en houd hem warm.

4. Bak de tempé 5 minuten om en om. Serveer boven op de stamppot. Vervang de tempé als je wilt door spekjes. Bak die dan mee met de paddenstoelen.

Voor 2 personen

  • 150 g tempé, in plakjes (deze kun je als je wilt vervangen door spekjes)
  • 500 g pastinaak, in stukken gesneden
  • ca. 250 g boerenkool, gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 200 g gemengde paddenstoelen, in grove stukken
  • zwarte peper en zeezout
  • 1 el roomboter
  • 1 el grove mosterd
  • snuf nootmuskaat

Tempémarinade

  • 1 el ahornsiroop
  • 1 ½ el tamari
  • ½ tl kaneel
  • ½-1 tl cayennepeper
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 el olijfolie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine