Net zoals bij wortels is het zaak de pastinaak zachtjes te garen. Een tikkie krokant aan de buitenkant zonder zwarte plekken, zacht en warm aan de binnenkant, dat is wat we willen. Na het voorkoken is het een fluitje van een cent, het kreng is immers al gaar, bij grillen vanaf scratch moet je even opletten, maar wordt-ie nog lekkerder.
1. Smeer de pastinaken rondom in met honing en gril ze zachtjes richting gaar. Neem wel de tijd en weersta de verleiding de temperatuur van het vuur te verhogen. Tijd heelt niet alleen de meeste wonden, het zorgt ook voor de beste pastinaken!
2. Smeer de pastinaken elke 5 minuten in met wat honing en controleer na 20 minuten de garing.*
3. Haal de pastinaken als ze gaar zijn van het vuur, besprenkel met wittewijnazijn en bestrooi met Maldon-zeezout (voor wat extra rooksmaak kun je na 10 minuten nog wat rookmot toevoegen).
*Houd de garing aan van een aardappel die bijna gaar is, net niet, zodat de pastinaak nog een beetje bite heeft.
Voor 6 personen, bereiding 30 minuten.