Gevulde pastaschelpen met een heerlijk romig ricottamengsel, echt een aanrader hoor! Dit vegetarische gerecht valt altijd goed in de smaak.
1. Kook de pastaschelpen net niet gaar en giet het water af.
2. Giet de olijfolie erbij en hussel de pastaschelpen goed door. Zet opzij.
3. Verwarm de oven voor op 250 ºC.
4. Meng in een ruime kom ricotta, mozzarella, Parmezaanse kaas, ei, knoflook, oregano, chilivlokken, 2 eetlepels peterselie, 2 eetlepels basilicum, zout en zwarte peper.
5. Verdeel de helft van de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal.
6. Schep in elke pastaschelp ongeveer 1 eetlepel van het ricottamengsel. Leg de pastaschelpen op de tomatensaus in de schaal.
7. Verdeel de overige pastassaus over de pastaschelpen en bestrooi met de rest van de peterselie en het basilicum en de geraspte mozzarella.
8. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet de schaal 20-25 minuten in de oven.
9. Verwijder de aluminiumfolie en bak nog eens 8-10 minuten of tot de kaas goudbruin van kleur is.
10. Serveer de pastaschelpen met fijngehakte peterselie
Variatietip!
Zin in vlees? Bak dan 5-6 minuten 300 gram gehakt mee met de tomatensaus en verdeel samen over de bodem van de ovenschaal.
Dit recept is afkomstig uit: Uit de keuken van Fatima – elke dag anders, receptuur door Fatima El Irari en fotografie door Sabine Koning.