Pasta vongole

Pasta vongole

 ‘Deze klassieker is net even anders door de witte wijn die er gebruikelijk in gaat te vervangen door blond bier. Thuis kunnen ze hier geen genoeg van krijgen, lekker dat gepeuzel met die schelpjes. Dit gerecht ziet er ook zo bourgondisch uit en het doet denken aan vakantie. Als ze mij vragen wat mijn favoriete gerechten zijn, eindigt de vongole in ieder geval in de top drie.’, aldus Guus Meeuwis.
 

Bereiding


1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.

2. Pel ondertussen de knoflook en hak fijn. Halveer de chilipeper, verwijder het steeltje en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Schenk een flinke scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook en de chilipeper aan. 

3. Voeg de vongole toe, schep om en schenk het bier in de pan. Leg een deksel op de pan en kook de vongole circa 3 minuten totdat alle schelpen openstaan. Verwijder eventuele exemplaren die dicht blijven. Pluk de blaadjes van de peterselie en hak deze en het bieslook fijn.

4. Schep de spaghetti, het bieslook en de peterselie voorzichtig door de vongole. Besprenkel met het citroensap en roer de boter erdoor. Serveer direct en enjoy!
 
5. De meeste alcohol uit het bier verdampt tijdens de bereiding; wil je dat dit gerecht helemaal kidsproof is, laat het bier dan weg en gebruik het sap van 1 limoen en een beetje water.
 
6. Wanneer je van pittig houdt, kun je de zaadjes van de chilipeper ook toevoegen.

Dit recept komt uit het boek ‘Het lekkerste van Guus en Dick’ van Guus Meeuwis (€15,-, Kosmos Uitgevers)
 
 

Voor 4 personen, 30 minuten:

  • 500 g spaghetti


  • 3 tenen knoflook


  • 1 rode chilipeper


  • 1kg vongole, gewassen en kapotte exemplaren verwijderd


  • 150 ml blond bier


  • 2 takjes peterselie


  • 10 pijpjes bieslook


  • sap van een ½ citroen


  • 25 g boter





  •  


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine