Dit pastagerechtje met wanotenpesto, salami en radicchio is écht hartstikke lekker. Probeer een mooie kwaliteit walnoten te krijgen voor de pesto, die smaken lekker zoetig – een ware aanvulling voor je gerechtje!
1 Maak eerst de pesto. Rooster de walnoten een paar minuten in een droge koekenpan. Stamp de knoflook met een snuf zout fijn in een vijzel, voeg de walnoten toe en stamp tot je een dikke massa hebt.
2 Voeg de kruiden toe en stamp ze erdoor. Giet de olijfolie erbij en meng tot een diepgroene olieachtige saus. Roer de pecorino erdoor en voeg zo nodig zout en peper toe.
3 Kook de strozzapreti in ruim water met wat zout.
4 Verhit een koekenpan en bak hierin de salami krokant. Giet de pasta af en bewaar wat van het kooknat voor later. Doe de pasta terug in de pan en roer de pesto erdoor. Voeg genoeg van het bewaarde kooknat toe om er een smeuïg en romig geheel van te maken. Roer de reepjes salami en radicchio erdoor en rasp er de extra pecorino over.
Tip Venkelsalami is te koop bij goede slagers (o.a. de Groene Weg) en bij Italiaanse speciaalzaken. Je kunt ook gewone salami gebruiken.
Per portie 726 kcal, 43,5 g vet (8 g verzadigd), 19,7 g eiwit, 61,9 g koolhydraten, 4,2 g suikers
Recept Anna Jones
Fotografie Martin Poole