Met deze vijf ingrediënten zet je een heerlijke herfstpasta op tafel: pasta, paddenstoelen, parmezaan, crème fraîche en – dit mag natuurlijk niet ontbreken – wat teentjes knoflook. Bovendien staat ’ie binnen 20 minuten op tafel – nog makkelijker kan bijna niet!
1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water, giet af en vang een kopje van het kookwater op. Pel intussen de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Bak de plakjes knoflook in een koekenpan met antiaanbaklaag met ½ eetlepel olijfolie op matig hoog vuur en doe 1 minuut later de paddenstoelen erbij (scheur grotere exemplaren doormidden). Voeg zeezout en zwarte peper naar smaak toe en bak de paddenstoelen 8 minuten onder regelmatig omscheppen, tot ze goudbruin zijn.
2. Hussel de uitgelekte pasta met een scheutje van het kookwater door de paddenstoelen. Rasp het grootste deel van de parmezaan erbij en roer de crème fraîche erdoor. Proef, breng de pasta op smaak met zeezout en zwarte peper, schep de borden vol en rasp de rest van de parmezaan erover.
Dit recept komt uit het kookboek ‘5 ingrediënten‘ van Jamie Oliver (Kosmos Uitgevers).