- Halveer de tomaatjes, pel en snijd de knoflook in dunne plakjes, halveer en snijd de rode peper in reepjes (verwijder als je wilt de zaadjes), plet de olijven, verwijder de pitten en scheur ze in stukjes, en doe alles in de pan van de airfryer. Hak de basilicumsteeltjes fijn (houd de blaadjes apart) en strooi ze erbij. Voeg 2 eetlepels olijfolie, ½ eetlepel rodewijnazijn en een snuf zeezout en zwarte peper toe, en hussel alles goed door elkaar.
- Breek de feta in drie stukken, stapel ze op elkaar in de pan en verhit alles 15 minuten op 200 °C, of tot de tomaatjes heerlijk zacht zijn en de feta goudbruin en gesmolten is.
- Kook de pasta intussen volgens de instructies in een pan gezouten kokend water. Schep de pasta met een schuimspaan, rechtstreeks uit het water opde tomaatjes in de pan, snipper de meeste basilicumblaadjes erbij, hussel alles goed door elkaar, voeg naar smaak peper en zout toe en maak de pasta zo nodig aan met een scheutje van het kookwater.
- Verdeel de pasta over kommen, strooi de resterende basilicumblaadjes erover en sprenkel er als je wilt wat extra vierge olijfolie over.
ENERGIE |
VET |
VERZ VET |
EIWIT |
KOOLHYD. |
SUIKER |
ZOUT |
VEZELS |
424 kcal |
14,9 g |
5,5 g |
14,9 g |
61,5 g |
5,8 g |
1,4 g |
1,3 g |
credits fotografie: David Loftus
Voor 2 personen | 12 minuten voorbereiding – kooktijd 30 minuten
- 2 lente-uitjes
- 400 g zwarte bonen uit blik
- 2 tl cajunkruiden
- 2 zoete aardappels (250 g elk)
- 4 tortillawraps
- 160 g watermeloen
- ½ bos koriander (15 g)
- ½ verse rode peper
- 1 li30 g feta
- 1 el rodewijnazijn
- 1 el olijfolie
- ½ el extra vierge olijfolie
- Zout
- Peper