Pasta, geroosterde paprika & feta

Pasta, geroosterde paprika & feta

De combinatie van paprika, oregano en feta doet ons watertanden. Deze simpele pasta staat in een mum van tijd op tafel en is ideaal wanneer je voor een grotere groep kookt. Serveer met een simpele groene salade.

Bereiding

1. Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking, laat uitlekken en houd apart.

2. Verhit ondertussen de olijfolie ineen pan op middelhoog vuur, voeg de sjalotringen en knoflook toe en fruit ze in 2–3 minuten zacht op laag vuur.

3. Roer de stukjes paprika en oregano erdoor, voeg zout en peper toe en verwerk dit alles in een keukenmachine tot een mengsel met kleine stukjes erin. Schenk het over de uitgelekte tagliatelle en schep de pasta om tot alle linten met saus zijn bedekt.

4. Maak het gerecht af met de feta, een drupje olijfolie en een scheutje citroensap.

 

Voor 4 personen

  • 400 g tagliatelle
  • 1 el olijfolie, plus extra
  • 1 sjalotje, in ringen
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 4 geroosterde rode paprika’s uit een pot, uitgelekt en in stukjes
  • blaadjes van 6 takjes oregano (of 1 tl gedroogde oregano)
  • 50 g feta, verkruimeld
  • scheutje citroensap

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek