Pasta e fagioli met mosselen

Pasta e fagioli met mosselen

Bereiding

Pasta e fagioli (pasta met bonen) is een traditioneel Napolitaans gerecht uit de cucina povera, waarbij niets weggegooid wordt. Daarom wordt gebruik gemaakt van restjes pasta.

1 Verwarm een scheut olijfolie in een ruime kookpan. Voeg hier de  ui, knoflook, spekblokjes, het pepertje en de fijngesneden wortel en bleekselderij aan toe. Fruit aan op laag vuur. Doe nu de witte bonen erbij en bak deze 2 minuten mee. Giet er water bij totdat de gehele massa net niet onderstaat. Breng op smaak met zout en eventueel wat kippenbouillon.

2 Doe de mosselen in een kookpan. Voeg een scheutje water toe en kook de mosselen totdat ze open gaan. Voeg het vocht van de mosselen toe aan de bonenmassa. Haal de mosselen eruit en zet apart.

3 Kook de gemengde droge pasta* beetgaar. *een mix zijn van spaghetti, fusilli, maccheroni of andere ‘restjes’ pasta die je in huis hebt.

4 Voeg de pasta  en mosselen bij de bonenmassa toe en roer dit goed door. Voeg nu de fijngehakte bladpeterselie en basilicum toe. De pasta fagioli is goed wanneer de structuur smeuïg is. Let op dat je genoeg vocht hebt gebruikt zodat het gerecht niet droog wordt. Voeg eventueel nog zout en peper naar smaak toe. 

5 Serveer de pasta e fagioli in diepe borden. Laat een paar mosselen in de schelp zitten en serveer ze, met een takje basilicum, op het gerecht.

 


 

4 personen

• 1 ui

• 2 knoflookteentjes, fijngehakt

• 1 gedroogde chilipeper

• 100 g blokjes gerookt spek

• 4 stengels bleekselderij

• 2 winterwortels

• 400 g witte cannellinibonen (uit blik of gedroogd, geweekt en gekookt)

• 1 kg verse mosselen

• 300 g gemengde pasta

• olijfolie extra vergine

• bladpeterselie, naar smaak

• basilicum, naar smaak

• zout en peper, naar smaak


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine