Pasta carbonara & blauwschimmelkaas

Pasta carbonara & blauwschimmelkaas

Jamie’s favoriet: colston bassett. ‘kerst is gewoon niet compleet zonder een lekker stuk stilton – en dit is een superlekkere.’ Ons alternatief: de Authentique van Bastiaansen

Bereiding

.

1 Doe de eidooiers met de crème fraîche en zout en peper in een kom en klop ze met een vork. Verkruimel de stilton erboven, zo fijn als je kunt, en roer hem erdoor. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat zout.

2 Smelt intussen de boter met een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin onder voortdurend roeren de bacon goudbruin en voeg dan de rozemarijn toe, samen met de knoflook en plakjes peer. Bak ze een paar minuten mee. Neem de pan van het vuur.

3 Giet de pasta af en bewaar een paar koppen van het kooknat voor later. Doe de pasta in de pan met de bacon en peer, en draai het vuur uit. Schenk er een paar flinke scheuten van het kooknat bij, voeg het eidooiermengsel plus een beetje citroensap toe en schep alles met behulp van een keukentang snel door elkaar, zodat de pasta goed met de saus is bedekt. Voeg zo nodig nog wat pastakooknat toe om de saus supersmeuïg en licht te houden. Serveer meteen en strooi er wat rucola op.

Per portie 460 kcal, 17,9 g eiwit, 20,7 g vet (10 g verzadigd), 50 g koolhydraten, 5,8 g suikers

8 personen

• 5 eidooiers

• 3 el crème fraîche

• 150 g stilton (Colston Bassett)

• 500 g gedroogde fettuccini

• klontje roomboter

• olijfolie

• 8 plakjes bacon of ontbijtspek,

in reepjes van 5 mm breed

• naaldjes van wat takjes rozemarijn,

gehakt

• 2 tenen knoflook, gepeld en

fijngehakt

• 2 peren, in dunne plakjes

• 1 citroen

rucola, voor erbij


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine