Met chiazaden kun je ongelooflijk veel leuke dingen maken, zoals deze heerlijke smoothiebowl. De pudding maak je heel makkelijk op een zondag en doe je in een afgesloten glazen pot. In een weckpot gaat de pudding makkelijk vier dagen mee. Chiazaden bevatten bovendien rijkelijk omega 3, wat een cadeautje is voor je hersenen en bijdraagt aan een sterker geheugen. Ook stabiliseren omega 3-vetzuren je bloedsuikerspiegel, remmen ze ontstekingen en gaan ze veroudering tegen. Een opvallend detail is dat chiazaden nog meer ijzer bevatten dan spinazie. Bij een ijzertekort is dit dus een goede booster.
1. Maak eerst de chiapudding. Doe de melk en (gemalen) chiazaden in een bakje.
2. Zet dit bakje afgesloten een nacht in de koelkast. Eet je de pudding liever nog dezelfde dag? Zet dan 30 minuten in de koelkast en roer om de 10 minuten goed door.
3. Eenmaal uit de koelkast heeft het mengsel een puddingachtige structuur. Vind je dit iets te stevig? Voeg dan 2 eetlepels plantaardige melk toe en roer door.
4. Pak een bakje en schep hier de chiapudding in.
5. Doe de 50 ml melk in de blender. Voeg hieraan de kiwi, mango, pompoen en 2 passievruchten toe. Blend alles tot een fijne coulis.
6. Schep deze coulis over de chiapudding. Lepel hieroverheen de overige passievruchten uit voor een heerlijk tropisch tintje. Decoreer naar smaak.