Paprika’s gevuld met tonijn

Paprika’s gevuld met tonijn

Met deze gevulde paprika’s maak je iedereen blij. Vul ‘m met tonijn, kappertjes en peterselie en serveer met een heerlijke frisse salade. Ideaal voor op een doordeweekse avond. Bon apetit!

Bereiding



1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bak de paprikahelften in 20 min. zacht in een ovenschaal met de plakjes knoflook en 2 el van de olie. Neem de paprikahelften uit de oven — schakel hem niet uit. Scheur 4 van de sneetjes brood in stukjes, doe ze in een kom met de melk en laat ze 10 min. weken.

2 Verhit 1 el van de olie in een pan, voeg de uisnippers toe en fruit ze in 5 min. zacht. Roer de chilivlokken, oregano en ansjovis erdoor en bak ze 2 min. mee. Schep dit mengsel in een kom met het geweekte brood, de kappertjes, tonijn en peterselie. Vul er de paprikahelften mee.

3 Verwerk de rest van het brood tot kruimels in de keukenmachine en strooi over de paprika’s. Druppel er de rest van de olie over en bak ze 20 min. in de oven.

3–4 PERSONEN

• 3 paprika’s, gehalveerd

• 2 tenen knoflook, in dunne plakjes

• 4 el olijfolie

• 6 sneetjes ciabatta

• 100 ml melk

• 1 rode ui, fijngesnipperd

• 2 snufjes chilivlokken

• 1 tl oregano

• 4 ansjovisfilets, gesneden

• 1 el kappertjes

• 170 g tonijn uit blik, uitgelekt

• 2 el peterselie, gehakt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine