Pannenkoekjes deluxe, dat is hoe wij ze graag noemen. De appel-karamelsmaak geeft namelijk een rijke en zoete smaak aan het gerecht en de pecannoten maken het geheel helemaal af. Smullen!
1 Meng de bloem, vanille, eieren, gesmolten boter, melk, karnemelk en het bakpoeder.
2 Smelt de suiker en boter in een pan tot er een karamelkleurige massa ontstaat. Voeg de appelpartjes, rozijnen en piment toe en bak 8–10 min. zachtjes mee.
3 Neem de pan van het vuur en roer de slagroom erdoor.
4 Verhit 2 el beslag in een koekenpan en keer het pannenkoekje na een paar min. om.
5 Stapel de pannenkoekjes op borden, schep de appelpartjes en de saus erover en bestrooi met de pecannoten.
12 stuks
• 200 g bloem
• 1 tl bakpoeder
• merg van 1 vanillestokje
• 2 eieren
• 30 g gesmolten boter
• 2 el melk
• 285 ml karnemelk
• plantaardige olie
• 100 g fijne kristalsuiker
• 50 g boter
• 3 appels, geschild en in partjes
• 50 g sultanarozijnen
• 1 tl piment
• 65 ml slagroom
• 100 g geroosterde pecannoten, gehakt