Recept

Paneer Burji

Deze heerlijke paneer is het makkelijkst te bereiden. Als je nog niet eerder paneer hebt gehad, is dit recept ideaal. Het gerecht is ook geschikt om mee te nemen voor de lunch of een picknick. Mijn dochters snijden graag een pitabroodje doormidden, vouwen één helft dubbel en vullen die met de paneer; ze eten er ingelegde ui en een salade bij. Je kunt deze paneer ook in een wrap eten, met wat dungesneden uienringen en een chutney naar keuze.

Paneer Burji

Ingrediënten

4 personen

  • 5 tl zonnebloemolie
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl mosterdzaad
  • 3 banaansjalotten, gepeld en gesnipperd
  • 4 grote tenen knoflook, gepeld en geraspt 20 g gemberwortel, geschild en geraspt
  • 2-3 groene chilipepers, fijngehakt
  • 2 middelgrote tomaten, in kleine blokjes zout, naar smaak
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 75 g diepvriesdoperwten, in water geweekt en uitgelekt voor je ze aan de masala toevoegt
  • 225 g paneer, geraspt – als je zelfgemaakte paneer gebruikt, verkruimel het dan
  • 1 tl garam masala
  • handje koriander, blaadjes fijngehakt

Bereiding

  1. Verhit de zonnebloemolie in een pan op hoog vuur. Voeg zodra de olie heet is het komijn- en mosterdzaad toe. Fruit zodra die beginnen te geuren de banaansjalotten 3 minuten in de hete olie aan. Voeg de knoflook en gemberwortel toe en bak 1 minuut. Voeg de groene chilipepers en tomaatblokjes toe en bak nog eens 2 tot 3 minuten. Breng op smaak met zout, strooi de kurkuma erover en schep alles voorzichtig om. Voeg de diepvriesdoperwten toe, schep alles goed om en verwarm het geheel nog eens 2 tot 3 minuten.
  2. Voeg de geraspte of verkruimelde paneer toe en roer voorzichtig. Draai het vuur lager, leg het deksel op de pan en laat de curry nog 5 minuten opstaan. Strooi er vlak voor het eind van de kooktijd garam masala en fijngehakte koriander over en schep goed om.
  3. Neem de pan van het vuur en laat de curry 5 minuten rusten. Serveer met een bijgerecht dat jij het lekkerst vindt.