Een vegetarische burger waar je je vingers bij gaat aflikken! In maak vier simpele stappen zet je een vega burger op tafel die qua smaak verleidelijk is. Je proeft de Indiase keuken met een vleugje van Hollandse bodem door je eigen broodje toe te voegen. Als bonustopping zit er een plak paneer op, daar kook je misschien nog niet dagelijks mee, maar wacht maar tot je het geproefd hebt. Met paneer kun je eindeloos mixen en matchen!
1. Meng alle ingrediënten voor de burgers in een kom en kneed met je handen tot een ‘gehakt’. Vorm 4 grote burgers en leg ze op een bord. Verhit een koekenpan met olie en bak de burgers in 2-3 minuten aan elke kant goudbruin. Leg ze apart op een bord.
2. Doe de rode-uienringen in dezelfde pan en bak ze 4 minuten op middelhoog vuur. Schep ze op een bord.
3. Bak de plakken paneer 1 minuut aan elke kant op middelhoog vuur.
4. Bouw dan je hamburgers: snijd elk broodje doormidden en smeer de ene helft in met een laag chili- en korianderpasta. Leg daarop een blad sla, dan de burger, raita, 1 plak tomaat, 1 plak paneer, gebakken rode-uienringen en Bengaalse tomatensaus.
Voor 4 porties
Bereidingstijd: 30 minuten
Burgers
Voor erbij