Palak paneer burger

Palak paneer burger

Een vegetarische burger waar je je vingers bij gaat aflikken! In maak vier simpele stappen zet je een vega burger op tafel die qua smaak verleidelijk is. Je proeft de Indiase keuken met een vleugje van Hollandse bodem door je eigen broodje toe te voegen. Als bonustopping zit er een plak paneer op, daar kook je misschien nog niet dagelijks mee, maar wacht maar tot je het geproefd hebt. Met paneer kun je eindeloos mixen en matchen!

Bereiding

1. Meng alle ingrediënten voor de burgers in een kom en kneed met je handen tot een ‘gehakt’. Vorm 4 grote burgers en leg ze op een bord. Verhit een koekenpan met olie en bak de burgers in 2-3 minuten aan elke kant goudbruin. Leg ze apart op een bord.

2. Doe de rode-uienringen in dezelfde pan en bak ze 4 minuten op middelhoog vuur. Schep ze op een bord.

3. Bak de plakken paneer 1 minuut aan elke kant op middelhoog vuur.

4. Bouw dan je hamburgers: snijd elk broodje doormidden en smeer de ene helft in met een laag chili- en korianderpasta. Leg daarop een blad sla, dan de burger, raita, 1 plak tomaat, 1 plak paneer, gebakken rode-uienringen en Bengaalse tomatensaus.

 

Voor 4 porties
Bereidingstijd: 30 minuten

Burgers

  • 200 g paneer, verkruimeld
  • 2 eetlepels fijngehakte munt
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander
  • 2 cm verse gemberwortel, fijngehakt
  • ½ rode piripiri of rawit, fijngehakt
  • 1 theelepel gemberpasta
  • 1 theelepel chili- en korianderpasta
  • ½ theelepel grove mosterd
  • ½ theelepel knoflookpasta
  • ½ theelepel garam masala
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel gemalen chilipeper
  • ½ theelepel grillkruiden
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel kruidenzout
  • 2 gekookte aardappelen, gepureerd
  • 4 eetlepels diepvriesspinazie, ontdooid en vocht eruit gedrukt
  • 2 eetlepels gefrituurde ui
  • 4 theelepels mosterdolie
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 3 eetlepels aardappelzetmeel
  • koolzaadolie om te bakken

Voor erbij

  • ½ rode ui, in dunne ringen
  • 4 plakken paneer van 5 x 5 cm
  • 4 brioche-hamburgerbroodjes
  • 3 eetlepels chili- en korianderpasta
  • 4 grote slabladeren
  • 100 ml raita
  • 4 grote plakken tomaat
  • 100 ml Bengaalse tomatensaus

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine