Paella met kabeljauw

Paella met kabeljauw

Het vlees van de kabeljauw is stevig en wit. De smaak is zacht en neutraal dus makkelijk met van alles te combineren. Je kunt hem grillen, bakken, stomen en koken.

Bereiding

Visbouillion

Visbouillon maken is veel makkelijker dan je denkt! Bovendien is de bouillon al na 20 minuten klaar; langer koken maakt hem minder lekker. ij kregen van de visboer een berg afsnijdsels en zelfs een grote vissenkop mee! Voor visbouillon kun je het best niet al te vette vis gebruiken, zoals  kabeljauw, heilbot en zeetong. Vette vissoorten zoals zalm en makreel maken de bouillon te vettig en troebel

1. Spoel de visafsnijdsels af onder de koude kraan. Doe alle ingrediënten met 2 liter water in een grote pan en laat 20 minuten op laag vuur sudderen (niet laten koken). Schep schuim dat aan de oppervlakte komt drijven eraf met een schuimspaan. Laat de bouillon 1 uur afkoelen en giet hem daarna door een fijne zeef.

Tip: Je kunt de bouillon tot een derde laten inkoken voor een meer geconcentreerde smaak; dit heet een fond. Je kunt de fond invriezen in een  ijsblokjesvorm, zodat je altijd een  goede basis bij de hand hebt voor een saus.

Paella
1. t de saffraandraadjes weken in scheutje visbouillon.

2. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de drumsticks aan. Neem de drumsticks uit de pan en houd ze apart. Fruit in het achtergebleven bakvet de ui, knoflook, paprika en tomaten aan. Voeg de saffraan en risottorijst toe en bak het geheel 3 minuten; roer regelmatig door. Leg de drumsticks terug in de pan, voeg de visbouillon toe en laat het geheel 25 minuten sudderen; roer regelmatig door. Voeg na 10 minuten de stukken kabeljauw en tuinerwten toe. Voeg na 20 minuten de garnalen en mosselen toe en warm ze de laatste 5 minuten mee. Serveer met de citroenpartjes.

4 personen. Bereiding 45 minuten.

  • 1 mespunt saffraan
  • 5 eetl. olijfolie
  • 4 drumsticks
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 kleine tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 400 g risottorijst
  • 1 liter visbouillon*
  • 200 g kabeljauw, in flinke stukken
  • 100 g tuinerwten
  • 8 grote cocktailgarnalen
  • 12 gare mosselen
  • ½ bosje bladpeterselie, alleen de blaadjes, fijngehakt
  • 2 biologische citroenen, in partjes

* Visbouillon
Voor ongeveer 1,5 liter bouillon. Bereiding 40 minuten

  • 1 kg visafsnijsels en graten
  • 2 uien
  • 1 winterwortel
  • sap van ½ citroen
  • 2 laurierblaadjes
  • 10 witte peperkorrels
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 stengel bleekselderij
  • ½ prei
  • ½ eetl. venkelzaad
  • ½ eetl. korianderzaad

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine