1. Laat de kinderen de paddenstoelen voorzichtig schoonvegen
2. Laat de kids, onder toezicht van een volwassene, de kleine exemplaren doormidden snijden, en grote exemplaren in plakjes. Doe ze allemaal in een grote kom.
3. Laat ze dan de tijmblaadjes van de takjes plukken; gooi de steeltjes weg. Laat ze dan de knoflook pellen en in dunne plakjes snijden.
4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de knoflook en tijm toe. Bak ze ongeveer 2 minuten, tot ze licht goudbruin zijn, onder geregeld roeren.
5. Vul ondertussen een grote pan met kokendheet water, voeg een klein snufje zout toe en breng het weer aan de kook. Voeg de tagliatelle toe en kook die al dente.
6. Voeg de gesneden paddenstoelen toe aan de knoflook en tijm in de koekenpan en bak ze in zo’n 10 minuten goudbruin, onder af en toe roeren. Voeg een beetje zout en peper toe.
7. Laat de beetgare pasta uitlekken in een vergiet; bewaar een kopje van het kooknat. Doe de pasta weer over in de pan zet die op een hittebestendig oppervlak.
8. Laat de kids het sap uit de citroenhelften knijpen, boven de pan. Ze kunnen de pitjes opvangen met hun handen.
9. Meng de paddenstoelen en creme fraiche met de pasta, met behulp van een keukentang; voeg zo nodig een scheut van het pastakooknat toe om de saus smeuiger te maken.
10. Druppel de rest van de olijfolie erover en rasp de parmezaan erboven. Verdeel het gerecht over 6 borden en serveer.
Per portie 286 kcal, 10,8 g vet (3,1 g verzadigd), 9,1 g eiwit, 40,5 g koolhydraten, 2,1 g suikers