Mix een pasta van de helft van de lente-uitjes, de rasp en het sap van 1 limoen, de gember, de helft van de chilipeper, de knoflook, koriandersteeltjes, vissaus en een scheutje sesamolie. Verhit de pasta in wat olie in een pan.
Roer en schenk er de kokosmelk en 200 ml water bij. Roer de noedels, paddenstoelen en peultjes erdoor en laat 5 min. sudderen. Neem de pan van het vuur en roer de rest van de lente-uitjes en chilipeper erdoor.
Proef en breng op smaak met wat vissaus, de rest van het limoensap en een scheutje sesamolie. Bestrooi met de korianderblaadjes.
4 personen
• 4 lente-uitjes, fijngesneden
• sap en rasp van 2 limoenen
• duimgroot stukje gember
• 2 chilipepers, gesneden
• 3 tenen knoflook
• flink bosje koriander, blaadjes gehakt, steeltjes heel
• 1 el vissaus, plus extra naar smaak
• sesamolie
• plantaardige olie
• 400 ml kokosmelk
• 200 g udon- of eiernoedels
• 200 g verse gemengde oosterse paddenstoelen
• 150 g peultjes