- Boen de aardappelen schoon. Snijd de aardappelen in stukken van 3 cm. Kook ze in water met zout in 12 minuten gaar.
- Maak de spruiten schoon, halveer grote exemplaren en kook ze in water met zout in 8 minuten beetgaar.
- Verwarm de oven voor tot 200 °C.
- Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Bak de paddenstoelen in 4 minuten gaar.
- Maal in de hakmolen de paddenstoelen met de olijven, de knoflook, de kappertjes, de tijm en de laatste 2 eetlepels olijfolie tot een grove tapenade. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de aardappelen en de spruiten af. Schep ze in de ovenschaal. Verdeel er de paddenstoeltapenade over en bestrooi met de kaas.
- Bak de ovenschotel in de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin. Bestrooi eventueel met wat extra tijm.
Tip: Geef deze ovenschotel een luxe tintje door de olijfolie in de paddenstoeltapenade te vervangen door 1 flinke lepel truffeltapenade. Heb je geen hakmolen? Je kunt alle ingredienten voor de tapenade ook prima
met de hand grof hakken.
2 personen | voorbereiding 30 minuten + oven 20 minuten
- 600 g iets kruimige aardappelen
- zout en peper
- 350 g spruiten
- 75 g gemengde paddenstoelen
- 2 takjes tijm
- 3 el olijfolie
- 75 g zwarte olijven zonder pit
- 1 teen knoflook
- 2 tl kappertjes
- 100 g geraspte belegen kaas
Benodigdheden
- ronde ovenschaal van 22 cm rond
- staafmixer met hakmolen (optioneel)