De combinatie van vis met dopertenpuree is echt goddelijk en ideaal als je voor een grote groep kookt. Serveer met gestoomde groenten.
1. Kook de aardappels 15 minuten in een grote pan gezouten water, tot ze gaar zijn.
2. Giet de aardappels af in een vergiet. Doe ze in een kom en pureer ze glad. Voeg de boter en citroenrasp toe, breng op smaak met wat zout en peper en meng alles goed.
3. Doe de doperwten in het vergiet en giet er kokend water over om ze te ontdooien. Laat ze uitlekken. Doe ze in een keukenmachine en maal ze op de pulseerstand. Schep ze losjes door de puree. Zet apart.
4. Verhit een scheut olie in een ovenvaste braadpan (30 cm) op matig vuur. Voeg de wortel en ui toe en bak ze 15 minuten, tot ze zacht, maar niet bruin zijn. Roer af en toe.
5. Verwarm intussen de oven voor op 180 °C. Giet de melk in een pan en zet die op matig vuur. Als de melk tegen de kook aan is, voeg je alle bevroren vis toe en laat je hem 10 minuten garen. Haal de pan van het vuur en schep de vis met een schuimspaan op een bord.
6. Roer de bloem door de wortel en ui. Voeg geleidelijk de melk toe en blijf roeren tot je een gladde saus hebt. Roer de spinazie erdoor tot hij is gemengd en breng op smaak met zout en peper.
7. Verdeel de vis in stukken (verwijder het vel). Voeg de garnalen en het mosterdpoeder toe. Roer het citroensap erdoor, voeg de kaas toe en roer losjes om.
8. Verdeel de puree over de vissaus, strijk hem glad en maak er een ruwe textuur in met een vork. Bak de pastei 30-40 minuten, tot hij borrelt en goudbruin is.
Per portie 398 kcal, 13,8 g vet (3 g verzadigd), 27,6 g eiwit, 37,9 g koolh., 9 g suiker, 0,1 g zout