Ovenschotel met saucijsjes en boerenkool

Ovenschotel met saucijsjes en boerenkool

Deze verwarmende troostrijke ovenschotel is een volmaakte combinatie van saucijsjes met salie, mosterd en appels. Kies voor chipolataworstjes of gewone saucijzen die in vieren worden gesneden. Ook met lamsmerguez is het een heerlijk gerecht, hoewel je elke soort saucijs kunt gebruiken. Geef er een royale knapperige groene salade bij die is aangemaakt met een dressing met appelciderazijn.

Bereiding

1. Verhit de oven tot 220 °C. Zet een grote bakplaat of ovenschaal met de kokosolie in de oven en laat het in enkele minuten smelten.

2. Verdeel alle groenten (behalve de boerenkool) over een bakplaat met appel, saucijzen en kruiden. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de hete olie erdoor. Verdeel alles tot een gelijkmatige laag met de saucijsjes erop enrooster ze 18 minuten in de oven.

3. Klop intussen alle ingrediënten voor de mosterdsaus in een kom door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

4. Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de boerenkool erop. Schep alles door elkaar en zet het nog 8-10 minuten in de oven tot de saucijzen gaar en goudbruin zijn en de knolselderij gaar is. Giet de mosterdsaus erover en dien op.

Voor 4 personen

  • 1 eetl. kokosolie of ghee
  • 1 knolselderij (800 g), geschild en in blokjes van 1½ cm
  • 1 rode ui of 1 grote prei, in grove ringen
  • 1 grote rode paprika, zaden verwijderd, grof gehakt
  • 1 appel (bijv. cox of braeburn), klokhuis verwijderd, grof gehakt
  • 6 gewone saucijzen, in vieren of 12 chipolataworstjes (totaal 400 g)
  • 1 eetl. fijngehakte rozemarijn of 1 theel. gedroogde rozemarijn
  • 200 g boerenkool, fijngehakt
  • zeezout en zwarte peper

Mosterdsaus

  • 12 salieblaadjes, fijngesneden
  • 3 eetl. mosterd (of naar smaak)
  • 1½ eetl. ahornsiroop
  • 1 eetl. appelciderazijn
  • 2 eetl. extra vergine olijfolie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine