Mmm, dit gerecht doet ons ontzettend aan risotto denken! In plaats van risottorijst gebruik je parelgort, wat ontzettend veel smaak krijgt door de boullion. Serveer met spinazie en wat geraspte parmezaan.
1. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de sjalotsnippers, prei en knoflook tot ze zacht maar nog niet verkleurd zijn. Roer de parelgort er goed door en schenk dan pas de wijn erbij. Draai het vuur hoger en wacht tot de alcohol na is verdampt.
2. Giet dan de bouillon erbij en meng goed. Laat de gort circa 25 minuten zachtjes koken onder af en toe roeren. Voeg zo nodig wat extra bouillon toe.
3. Als de gort bijna gaar is en de bouillon bijna helemaal geabsorbeerd, roer je de spinazie en nootmuskaat erdoor. Verhit ze mee tot de spinazie geslonken en de gort al dente is.
4. Neem de pan van het vuur, roer de ricotta erdoor en serveer het gerecht met wat geraspte parmezaan.