Italiaanse groentestoof met limabonen

Italiaanse groentestoof met limabonen

Dit is zo’n succes aan tafel en het zit vol met groenten en dus ook met vitaminen. De limabonen geven het extra body en zijn essentieel voor het gerecht. Vergeet vooral het venkelzaad niet, dat maakt dit gerecht echt af. De stoof is al behoorlijk vullend, maar er kan wat polenta bij worden geserveerd als je het Italiaans wilt houden. Het is net zo lekker met (volkoren)rijst of (volkoren)couscous.

Bereiding

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan. Fruit de ui, knoflook en wortel ongeveer 5 minuten. Voeg de prei, het venkelzaad en de gesneden boerenkool toe en bak kort mee.
  2. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 20 minuten stoven. Laat de limabonen de laatste 5 minuten mee warmen.
  3. Voeg eventueel een scheut water toe als je vindt dat het wat vloeibaarder mag zijn. Is het juist te nat, dan laat je de deksel van de pan en laat je de stoof een beetje inkoken.

2 volwassenen + 2 kinderen | 35 minuten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, geschild en in stukjes
  • 1 prei, gewassen en in ringetjes
  • 1 tl venkelzaad
  • 150 g gesneden boerenkool
  • 800 g tomatenblokjes uit blik
  • 400 g limabonen, uitgelekt en afgespoeld
  • olijfolie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine