Open lasagne met gebakken paddenstoelen

Open lasagne met gebakken paddenstoelen

Nog een sneakpeak uit Rebels lekker! vandaag: een schitterende open lasagne met paddenstoelen, romige cashewricotta, crispy gebakken boerenkool en truffelolie. Klinkt heerlijk toch? Super stijlvol en toch simpel én gezond! Perfect voor een etentje bij je thuis.

Bereiding

1. Laat de cashewnoten uitlekken en doe ze samen met de rest van de ingrediënten voor de cashewricotta en 120 milliliter water in de keukenmachine of blender. Maal tot een gladde pasta. Voeg zout en peper naar smaak toe en zet opzij.

2. Breng in een grote brede pan water aan de kook. Leg de lasagnevellen erin en kook ze 12 minuten of tot ze zacht en in het midden net gaar zijn. Giet ze af, houd ze onder koud water en laat ze uitlekken op keukenpapier.

3. Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan, doe de paddenstoelen erin en bak ze een paar minuten tot ze zacht zijn. Voeg de boerenkool toe en bak de bladeren circa 1 minuut tot ze zijn geslonken. Voeg royaal zout en peper toe en zet opzij.

4. Leg de lasagnevellen op elkaar en snijd ze overdwars doormidden. Neem twee halve vellen en spreid over beide vellen wat cashewricotta uit. Leg ze op twee borden. Bouw de lasagne op door laagjes paddenstoelen en boerenkool te maken, gevolgd door nog een lasagnevel met cashewricotta. Maak zo drie laagjes.

5. Besprenkel de lasagne met de truffelolie en bestrooi met de hazelnoten, verse tijm en een snuf zeezoutvlokken.

Voor 4 personen

  • 6 gedroogde eierloze lasagnevellen
  • zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper

Voor de cashewricotta

  • 150 g cashewnoten, minstens 4 uur in water geweekt
  • 3 el edelgistvlokken
  • 1 tl appelciderazijn
  • ½ tl knoflookpoeder

Voor de paddenstoelen en boerenkool

  • 1 el olijfolie
  • 125 g champignons, in plakjes
  • 4 grote champignons, in de lengte in plakjes
  • 2 handjes boerenkool, harde stelen verwijderd en bladeren grof gehakt

Voor de topping

  • scheutje truffelolie
  • 2 el geroosterde hazelnoten of pijnboompitten
  • 1 takje tijm, blaadjes losgehaald

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten